تغذیه و سلامتی

محمد زمانی مقدم

تغذیه و سلامتی

محمد زمانی مقدم

تغذیه و سلامتی

۷ مطلب در دی ۱۳۹۲ ثبت شده است

فشار خون


سرخرگها خون را از قلب به دیگر نقاط بدن می‌رسانند. برای آنکه خون بتواند در این عروق به جریان در آید، نیاز به فشار مناسبی دارد. این فشار جریان خون در سرخرگهای بدن یعنی فشاری که در هر انقباض عضله قلب در اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ وارد می‌شود، فشار خون نام دارد. هنگامی که سرخرگهای بزرگ ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک ، نیز باریکتر شوند، فشار خون بالا می رود. قلب همانند یک پمپ با انقباض و استراحت خود ، خون را به داخل عروق می‌فرستد. در زمانهای مختلف مراحل این پمپاژ ، فشار خون در سرخرگها تغییر می‌کند.

 

برای مشاهده و دانلود به ادامه مطلب... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۹ دی ۹۲ ، ۱۹:۴۴
محمد زمانی مقدم
پیشگیری از دیابت

اصول پیشگیری از دیابت شامل: خوردن غذاهای سالم‌تر، افزایش فعالیت بدنی و کاهش دادن وزن اضافی می‌باشد.

بی شک می‌دانید که دیابت یکی از بیماری‌های شایع در جامعه‌ی امروزی می‌باشد و این در حالی است که می‌توان از ابتلا به دیابت نوع 2 (رایج‌ترین نوع دیابت) پیشگیری کرد.

به ویژه اگر شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستید (مثلاً اگر دچار چاقی به ویژه چاقی شکمی هستید و یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت در خانواده شما موجود است)، بسیار مهم است که پیشگیری از دیابت را در اولویت قرار دهید.


برای مشاهده به ادامه مطلب ... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۷ دی ۹۲ ، ۱۱:۰۱
محمد زمانی مقدم
چربی دیابتی

چربی یکی از درشت مغذی هایی است که در برنامه ی غذایی روزانه ی ما باید حتما گنجانده شود.

توصیه ی متخصصین تغذیه بر آن است که 25 تا 30 درصد انرژی دریافتی ما باید از مواد چرب باشد ولی همان طور که در قسمت قبل اشاره شد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی به ویژه در بیماران دیابتی سعی کنید که چربی ناسالم کمتری(چربی اشباع و ترانس) را مصرف نموده و به موازات آن با مصرف چربی های سالم از قلب تان محافظت نمایید.


برای مشاهده و دانلود به ادامه مطلب... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۷ دی ۹۲ ، ۱۰:۲۳
محمد زمانی مقدم

هدف اصلی از رژیم درمانی در بیماران دیابتی، استفاده از موادغذایی به صورت متعادل است. اصولاً رژیم غذایی ای که توسط کارشناسان و متخصصان تغذیه برای افراد دیابتی تهیه می شود دارای اهداف زیر است:

- رساندن قند خون به سطح طبیعی

- حفظ سطح چربی های خون در حد طبیعی

- کاهش مشکلات خاص بیماران دیابتی


جهت مشاهده به ادامه مطلب ... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۷ دی ۹۲ ، ۱۰:۰۷
محمد زمانی مقدم

کم خونی

 

کم خونی وضعیتی است که درآن ، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز  یا مقدار هموگلوبین موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود . از علل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبودهای تغذیه ای ، خون ریزی ، ناهنجاری های ژنتیکی ، بیماریهای مزمن  یا مسمومیت های دارویی را نام برد . منظور از کم خونی های تغذیه ای ، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم  مواد مغذی ایجاد می شوند .

از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی ، که کمبود آن در خون بدن موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن ، ویتامینB12 و اسید فولیک اشاره کرد که از بین آنها کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین نوع کم خونی تغذیه ای است .

 

جهت مشاهده به ادامه مطلب ... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۶ دی ۹۲ ، ۲۱:۰۵
محمد زمانی مقدم

کم‌خونی یا فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.

واقعیت آن است که کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود رقابت می‌کنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن می‌رسانند


برای مشاهده به ادامه مطلب ... مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۶ دی ۹۲ ، ۱۹:۳۸
محمد زمانی مقدم

8 عادت بد غذایی

مهم این است که ما به عادت‌های نادرست خود واقف باشیم و تا جایی که می‌شود از این عادت‌ها دوری کنیم. به خاطر اینکه برخی از این عادت‌ها عواقب بدی دارند که سلامتی را به خطر می‌اندازد. اگر می‌خواهید با چند عادت نادرست غذایی آشنا شوید و قدمی در جهت ترک آن‌ها بردارید با ما همراه باشید.


 برای مشاهده به ادامه مطلب...مراجعه نمایید.

۰ نظر ۲۶ دی ۹۲ ، ۱۹:۰۵
محمد زمانی مقدم